Taxi vanaf Budapest Airport // prijzen en reserveren

Het Hongaarse bedrijf Fötaxi is het taxibedrijf dat al in 1913 werd opgericht en sindsdien al passagiers tussen de terminal van het vliegveld en de stad heen en weer rijdt. Het bedrijf heeft tegenwoordig de beschikking over een paar honderd taxi’s met veilig rijdende taxichauffeurs. De taxichauffeurs spreken minimaal 1 buitenlandse taal (meestal Engels) en rijden in auto’s nieuwer dan 5 jaar. Je kunt verder met de creditcard betalen.

Je kunt de taxi ter plekke bestellen, bij de uitgangen van terminal 2A en 2B. Taxi’s rijden er af en aan. Een taxi naar het centrum van de stad kost normaal gesproken zo’n 10.800 HUF, dat is rond de €29. Je betaalt alsnog gewoon op de meter, omgerekend kost het je iets minder dan een euro per kilometer. Er zijn ook niet-officiële taxi’s, deze werven mensen bij de uitgangen van de terminals. Dit is uiteraard op eigen risico.

Taxi vanaf Budapest Airport online vergelijken

Nog slimmer is een taxi online bestellen. Gegarandeerd geen wachtrijen vol met andere passagiers die voor je zaten in het vliegtuig, maar een voucher die je 24 uur van tevoren krijgt met daar de beschrijving hoe de chauffeur en jou elkaar gaan vinden. Ideaal en zeker niet veel te duur! Vergelijk nu online met Taxi2Airport en ervaar het zelf!

Bekijk wat het reserveren van een taxi vanaf of naar vliegveld Budapest (BUD) kost.