Transport vanaf vliegveld Budapest naar het centrum // metro // bus

De directe afstand tussen Budapest Airport en het centrum van de stad Budapest is 16 kilometer. Met de auto is deze verbinding prima te overbruggen door gebruik te maken van de Ferihegy High-Speed Road route 4. Deze speciale weg betekent vooral minder opstoppingen, want in een half uur rijd je vanaf de terminal van het vliegveld direct naar het centrum van de stad. Je kunt van deze weg gebruik maken door middel van een huurauto, of met een taxi. Een ritje kost zo’n €30. Dat is dus, in vergelijking met andere Europese landen, helemaal niet zo duur.

Er zijn ook andere verbindingen. Je kunt ook voor het openbaar vervoer kiezen. Dan is er de metro of de bus. De metro is de enige die niet van tevoren gereserveerd hoeft te worden. Helaas moet je dan ook een stukje met de bus, met bus 200E namelijk naar halte Kőbánya–Kispest. Dit is een metrohalte van de blauwe lijn 3. Je kunt dan verder met de metro voor €1,25. Er zijn ook groepskortingen en dagkaarten te koop. Belangrijk is om jouw ticket te valideren! Anders kun je een boete krijgen, en die bedragen zijn onevenredig hoog. Als je het ticket koopt en valideert ga je weinig geld kwijt zijn, en qua tijd zo’n 40 minuten.

De miniBUD-bussen zijn de beschikbare bussen, een van de snellere verbindingen. Ze reizen direct naar jouw hotel zonder bij haltes te stoppen. Ze kunnen wel bij andere hotels stoppen. Het kost €6, maar dan ben je er wel in een redelijke kort tijdsbestek!